Emotiplus logo

Mentale training voor kinderen

Help je kind om weer met plezier te sporten!

Kinderen en Topsport

Ieder kind begint met sporten omdat die dat leuk vindt. En dan blijkt dat je zoon of dochter eigenlijk wel heel erg goed is. Er komen ontwikkelplannen, druk en battalions aan trainers bij. Presteren wordt belangrijk maar geeft ook een kick. Het is de kers op de taart van het plezier.

Spanning is normaal. Ieder kind heeft het. Maar soms wordt spanning angst en wint het elke dag van plezier. Dan wordt sport ‘moeten’ en ‘niet kwijtraken’ in plaats van genieten.

Topsport-kinderen hebben soms nog niet de vaardigheden en levenservaring om hier mee om te gaan, maar dealen toch met dezelfde mentale uitdagingen waar volwassenen ook mee worstelen.

En dat kan nog knap lastig zijn.

Omgaan met spanning

Negatieve gedachtes

Veel verschillende emoties

Omgaan met druk

Mentale training voor kinderen

Mentale vaardigheden zouden een vak op school moeten zijn. Helaas krijgen kinderen niet expliciet les over hoe ze zelf in elkaar zitten, hoe hun hoofd werkt en hoe ze daar mee om kunnen gaan.

Sportpsychologie voor kinderen werkt hetzelfde als bij volwassenen. Alleen dan volledig op het niveau van het kind uitgelegd, met oefening op hun emotionele- en denk-niveau. Deze vaardigheden kunnen ze in elk onderdeel van hun leven inzetten, maar zijn in deze training specifiek gericht op hun sport.

  • Hoe ga je om met wedstrijd spanning?
  • Wat doe je als het niet lukt tijdens een wedstrijd?
  • Hoe ga je om met de teleurstelling van buiten het team worden gelaten?
  • Hoe hou je de focus op plezier als er gepresteerd moet worden?
  • Wat doe je met onprettige gedachtes?
  • Hoe zet je jouw boosheid om in kracht?
Basketballer die dunkt na mentale training

Vincent Siderius, MSc

Wie ben ik?

Als jonge sporter liep ik zelf vaak tegen mentale barrières aan. Ik kon goed voetballen, maar minder goed met mijn negativiteit omgaan. Pas na mijn twintigste begon ik het langzaam te leren. Veel te laat naar mijn mening, maar in de jeugd was er niemand die mij mentaal kon helpen.

Uiteindelijk heb ik jaren lang in de top van het zaalvoetbal gespeeld en zelfs een jaar in de Eredivise. Als sportpsycholoog weet ik precies wat een jonge sporter nodig heeft en als trainer van kinderen op basisscholen en middelbare scholen heb ik aan honderden kinderen mentale training gegeven.

Ik gun het ieder kind om vroeg mentale vaardigheden te leren en niet pas nadat ze de zoveelste blessure hebben geveinsd omdat ze bang zijn fouten te maken.

Stuur mij een mailtje
drie gratis tipsHelp jouw (top)sport kind direct door deze tips toe te passen

Als ouder van een topsport-kind ben je de belangrijkste mental coach in hun leven. Maar hoe kan je jouw kind het best helpen? Welke vragen stel je op welk moment? Hoe kan je jouw kind het best door lastige situaties heen helpen?

Help je zoon of dochter met deze drie tips in drie dagen, zo bezorgd in jouw inbox. 

Praktische informatie over mentale training voor kinderen

Kennismaking

Gratis

Via beeldbellen of telefoon
Traject

6 sessies

van 60 min
Locatie

Randstad

Omgeving Amsterdam, Den Haag & Utrecht
Prijs

€595

ex. btw & reiskosten
Optioneel

Mentale groeigids

Voor topsport kinderen & ouders
Leeftijd

10 t/m 16

Jaar

Wil je mij leren kennen?