Unlock your potential

Wij zijn Emotiplus.

Wij geloven dat het gebruik van emotionele intelligentie de sleutel is om prestatie en mentale gezondheid te maximaliseren. Op basis van de scherpste wetenschappelijke inzichten ontwikkelen wij praktische en kwalitatieve handvatten waarmee iedereen emotionele intelligentie kan leren toe te passen.

Danny Kroes op het podium

Onze Missie & Visie

Missie

De meest recente wetenschappelijke inzichten op het gebied van emotionele intelligentie vertalen tot eenvoudige praktische handvatten voor iedereen; of je nu een topatleet, verpleegster, receptionist, chirurg of leidinggevende van een multinational bent. We doen dit door het combineren van onze academische achtergrond met onze hands-on methode uit de topsport.

Visie

In een veeleisende en hectische context zoals topsport of de werkvloer, is het voor zowel de prestaties als het welzijn van belang dat mensen zich kunnen aanpassen. Wij leren mensen om emotionele intelligentie toe te passen om daarmee de veerkracht en wendbaarheid te vergroten, zodat zich kunnen manoeuvreren in de hedendaagse uitdagingen.

“Emotions will either serve or master, depending on who is in charge.”

– Jim Rohn

Teamfoto van ASV LEBO in Eredivisie zaalvoetbal
Sebastian Buurma tijdens een gitaarsolo op het podium
Vincent Siderius geeft een workshop

Onze ontwikkeling

Als sportpsychologen vinden wij emotionele intelligentie het meest fascinerende en krachtige fenomeen om prestaties en welzijn te verhogen. Emotionele intelligentie vergroot de mate waarin topsporters zich kunnen aanpassen aan de meest veeleisende situaties om zo alsnog maximaal te presteren. Ondanks de wetenschappelijke ondersteuning voor emotionele intelligentie in relatie tot prestaties en welzijn mistte in onze optiek een vertaling naar de praktijk die kwalitatief en praktisch was. Deze conclusie resulteerde in onze oprichting in 2017 toen we besloten om op basis van wetenschappelijke inzichten zelf handvatten te ontwikkelen voor de sportsector.

Onze reis begon aanvankelijk in de topsport, waarna we gaandeweg ook steeds meer in de bedrijvensector zijn gerold. In de hedendaagse uitdagingen op de werkvloer als gevolg van technologische innovaties en de verhoogde nadruk op interpersoonlijke communicatievaardigheden zagen wij gelijkenissen met de wereld van topsport. In beide contexten kan de mate waarin iemand zich effectief kan aanpassen aan veranderende eisen en taken een grote invloed hebben op zowel de prestaties als de mentale gezondheid. We zijn dus onze methode gaan aanpassen om ook individuen en organisaties te helpen om hun Emotionele Intelligentie te stimuleren en effectief toe te passen.

Een van de grootste uitdagingen waar we zelf tegenaan liepen was dat onze methodes met name gericht waren op de ‘elite’ presteerders zoals topsporters en leidinggevenden. We zijn toen gaan kijken hoe we de kracht van emotionele intelligentie kwalitatief en kostenefficiënt konden neerzetten zodat iedereen kan profiteren van deze strategie. Na uitgebreid testen, ontwikkelen en onderzoeken hebben we vervolgens de Emotional Intelligence Course ontwikkelt. Deze E-Learning module ontwikkelt de fundamentele competenties van emotionele intelligentie en is recentelijk gevalideerd op de effectiviteit door een bewezen professor op het gebied van Emotionele Intelligentie (Keri Pekaar, TU Eindhoven).

Ons doel is om zoveel mogelijk mensen te laten profiteren van toegepaste Emotionele Intelligentie, of dit nou via onze face-to-face is via workshops en consults, of via onze elektronische Emotional Intelligence Course. Wat in onze optiek Emotionele Intelligentie zo’n sterke strategie maakt is het feit dat dit bij goede beheersing blijvend inzetbaar is waar en wanneer jij dat wilt.

Wie zijn wij?

Sebastian Buurma

Sebastian Buurma

Sport- & prestatiepsycholoog, MSc

Sebastian is gitarist, zanger en was ooit een begenadigd kartcoureur. Hij heeft Nederlands Kampioenschappen gereden in de jeugd, maar heeft helaas nooit een Nationale prijs kunnen binnenslepen. Hij reed altijd met het mes tussen de tanden en stond liever met zijn kart in de banden dan dat hij als tweede over de meet kwam. Reflecterend hierop heeft dit hem menig prijs gekost. Een podiumplek consolideren voor punten is beter dan met lege handen in de berm staan. De wijsheden die hij hier geleerd heeft brengt hij over op zijn pupillen.
Vincent Siderius Sportpsycholoog Amsterdam

Vincent Siderius

Sport- & prestatiepsycholoog, MSc

Vincent ruilde 8 jaar geleden het veld in voor de zaal. Hier had hij als keeper meer invloed op het spel. Een continue drang om te verbeteren heeft hem tot de Eredivisie geleid, waar hij in het seizoen 2018/2019 in de selectie van ASV LEBO speelde. Hier kwam hij erachter dat dit iets te hoog gegrepen was en speelt nu een niveau lager, maar is een ervaring rijker. De wijsheden die hij hier geleerd heeft brengt hij over op zijn pupillen.