Sportpsycholoog Arnhem

Sportpsycholoog Arnhem

Zoek je een sportpsycholoog in Arnhem? Neem contact met ons op voor een gratis intakegesprek via telefoon of beeldbellen!

Ben je op zoek naar een sportpsycholoog in Arnhem? Bij emotiplus kijken we welke mentale vaardigheden jij wilt trainen zodat je beter kunt presteren en jezelf kan blijven ontwikkelen. Onze focus ligt op het omgaan met emoties voor, tijdens en na het presteren. 

Wat doet een sportpsycholoog? 

Een sportpsycholoog helpt je om beter te presteren. Net zoals dat je technische, tactische en fysieke vaardigheden leert in jouw sport, heb je ook mentale vaardigheden nodig. Je kan een sportpsycholoog zien als een performance coach of fysiotherapeut voor je brein. Waar een performance coach of fysiotherapeut je leert om specifieke functionele gedeeltes van je lichaam te trainen of sterker te maken, train je met een sportpsycholoog mentale vaardigheden.  

Door mentale vaardigheden toe te passen kan je het maximale uit jezelf halen, ook wanneer je onder druk staat, als het tegenzit of als je even in een slechte flow zit. Je kunt daardoor jouw technische en fysieke vaardigheden – waar je zo lang op hebt getraind – benutten onder allerlei verschillende omstandigheden.  

Met een sportpsycholoog kijk je naar jouw ontwikkelpunten en leer je specifieke technieken om controle te krijgen over je eigen prestatie.  

Wanneer kan een sportpsycholoog jou helpen?

Veel mensen denken dat je een sportpsycholoog alleen nodig hebt als het niet goed gaat en zoals je aan de voorbeelden in het kader kan zien, is dat ook zeker een deel van het werk. 

Waar veel minder vaak aan wordt gedacht, is dat je ook heel veel aan een sportpsycholoog hebt juist wanneer het goed gaat. Je kunt dan alle energie steken om nog verder te komen en meer uit jezelf te halen. 

Heb je…

 • angst om slecht te presteren. 
 • moeite om jouw woede te kunnen controleren tijdens het sporten.
 • moeite om gefocust te blijven als het tegenzit. 

Ben je…

 • bang wat trainers, teamgenoten of publiek van je vinden. 
 • snel geïrriteerd tijdens een wedstrijd.  
 • onzeker als je niet presteert naar (je eigen) verwachting.  

Kan je…

 • jouw gevoel moeilijk onder woorden brengen.
 • lang blijven hangen in teleurstellingen.
 • moeilijk tot teamgenoten doordringen. 

Welke mentale vaardigheden kan je leren van een sportpsycholoog? 

Zoals een performance-coach jou kan helpen om je sprintsnelheid te verbeteren of je core te versterken, zijn er ook vaardigheden waar een sportpsycholoog jou mee kan helpen. Dit zijn vaardigheden waar je aan kan werken, ook als je geen directe hulpvraag hebt.  

 • Omgaan met druk 
 • Presteren onder druk 
 • Omgaan met spanning 
 • Omgaan met emoties 
 • Omgaan met tegenslag (tijdens of buiten wedstrijdsituaties) 
 • Ondersteuning bij revalideren 
 • Visualiseren 
 • Omgaan met (negatieve) gedachtes 
 • De juiste mindset creëren.  

Onze focus op omgaan met emoties als sportpsycholoog in Arnhem 

Zoals onze naam emotiplus al suggereert, ligt onze focus op omgaan met emoties. Ondersteund door wetenschap geloven wij dat succesvolle prestaties hand in hand gaan met het succesvol inzetten van emotionele intelligentie in jouw sport.  

Emoties spelen continu een rol bij het sporten en zijn er niet om jou af te leiden. Al lijkt dat misschien soms wel zo. Emoties probeert jou altijd wat te vertellen, dus je kan beter leren om ze te begrijpen en te gebruiken. Wij leren je hoe jij dat kan doen zodat je jouw emoties kunt benutten in plaats van ertegen te vechten. Hierdoor zal je beter in je vel zitten voor, tijdens en na het sporten. Lees hier hoe je emoties kan inzetten om beter te presteren.  

Emotiplus als jouw sportpsycholoog in Arnhem? 

Wij zijn gespecialiseerd in emotionele intelligentie tijdens prestaties. Emotionele intelligentie is gedrag dat jij toepast en daarmee dus iets wat je kunt verbeteren en ontwikkelen. Wij helpen jou daarbij zodat je voor, tijdens en na het sporten jouw emotionele intelligentie optimaal kunt inzetten om beter te presteren.  

Sportpsychologie voor kinderen in Arnhem

Sportpsychologie voor kinderen werkt hetzelfde als bij volwassenen, maar de nadruk ligt hierbij op: met meer plezier sporten. Kinderen starten met sporten omdat ze de sport leuk vinden, maar kunnen door opgelegde prestatiedruk dit plezier verliezen.

Mentale training voor kinderen is op maat gemaakt op het emotionele- en denkniveau van het kind, met dezelfde onderliggende technieken en theorieën uit de sportpsychologie voor volwassenen.

Kinderen kunnen hier al vroeg mee beginnen, al vanaf een jaar of 10. Bekijk hier onze specifieke pagina over mentale training voor kinderen om er meer over te weten te komen.

 

Neem contact met ons op voor een gratis intakegesprek via beeldbellen of telefoon.

Sportpsycholoog Arnhem nodig?