Skip to main content

In een ‘normale’ situatie zijn er 1 miljoen Nederlanders met een verborgen burn-out, nu met de coronacrisis gaan we naar de 4 miljoen toe. Een verborgen burn-out is wanneer het huidige hoge stress-level van iemand 3 tot 6 maanden aanhoudt of stijgt, de burn-out zich niet meer verborgen houdt.

We kunnen rapporten volschrijven over hoe niet normaal het is dat onder normale omstandigheden er 1 miljoen mensen zijn die tegen hun eigen limiet aan- over er zelf overheen zitten te schurken, maar dat is een onderwerp voor een andere keer.

Emotionele pandemie

Op het moment dat de verborgen burn-outs zich op grote schaal zullen laten zien zullen we in een emotionele pandemie terechtkomen volgens neuroloog Erik Matser. Deze uitspraak baseert hij op de cijfers van onderzoek van het Nationaal Centrum Preventie Stress en Burn-out.

Een emotionele pandemie moet bestreden worden met een emotioneel vaccin: emotionele intelligentie. Stress en emotionele intelligentie gaan hand in hand. Als jij beter bent in het herkennen, het begrijpen en het reguleren van je emoties, zullen de strategieën die je kiest constructiever zijn. Je zal de stress verlichten, of de zwaarte die je er zelf aan toedicht verminderen.

Online en offline combineren

Onze cursus helpt je met het verbeteren van je emotionele intelligentie, maar onze cursus kan jou geen vervolgvraag stellen als je een van de oefeningen hebt gedaan. Dat zijn helaas de makken van een online cursus. Wie dat wel kan doen is een coach gespecialiseerd in stress. Als er zich in jouw hoofd een kluwen gedachte hebben gevormd, kan een coach die draad voor draad met jou ontrafelen.

Dit is de reden dat we ervoor hebben gekozen om samen te gaan werken met Silvie Teeuwisse. Silvie heeft meer dan 10 jaar ervaring als toegepast psycholoog en praktijkondersteuner GGZ in de huisartsenzorg (POH-GGZ). Daarnaast heeft Silvie een praktijk als mentale vitaliteitscoach.

 

 

In het centrum van Amsterdam aan de Keizersgracht, net om de hoek van de Westermarkt, heeft Silvie haar eigen deuren geopend. De marmeren vloer van de vroegere polikliniek ligt er nog in, alleen de ruimtes hebben vandaag andere functies. Wel zijn ze allemaal nog op zorg gericht, van oefentherapie en haptonomie, tot mentale vitaliteitscoach dus.

Young professionals of millennials met stressklachten betreden het vaakst de praktijk van Silvie. Door middel van inzichtgevende vragen en oefeningen achterhalen ze wat de daadwerkelijke oorzaak van de stress is. Ze helpt henom op een flexibele en duurzame manier om te gaan met stressvolle situaties. Zodat ze dichter bij zichzelf blijven en de regie in hun leven behouden, met een betere werk-privé balans tot gevolg. Dit doet ze met behulp van wetenschappelijk beproefde methodes, waar dus vanaf heden ook onze cursus emotionele intelligentie bij geschaard wordt.

Wij zijn vanzelfsprekend erg blij met deze samenwerking.

 

Wil je meer over Silvie Coaching en Training weten? Kijk dan hier op haar website!

 

Vond je dit een leuk artikel? Start dan nu hieronder met onze gratis cursus: ‘Introductie tot Emotionele Intelligentie’.

Start nu met de gratis introductiecursus!

Na afloop weet je:
  • Uit welke 4 vaardigheden emotionele intelligentie bestaat
  • Wat een emotie precies is en hoe je die kan veranderen
  • Hoe emotionele intelligentie jou gaat helpen
  • Waarom je nooit meer mag zeggen dat je gestrest bent